0738 726 775 | comenzi@hendi.ro

6 avantaje ale cuptorului electric

05/11/2019
de catre
6 avantaje ale cuptorului electric

Foarte popular în Occident, cuptorul electric a început să fie preferat și de clienții de la noi din țară datorită avantajelor sale față de cel tradițional, cu gaz. Cei care au achiziționat deja un astfel de model îi laudă performanțele, în timp ce persoanele care încă folosesc un cuptor clasic sunt sceptice. Să aleagă un cuptor electric sau să rămână fideli celui tradițional? Deși prețul lor a scăzut mult, cuptoarele electrice sunt mai scumpe decât cele pe gaz, iar clienții vor să știe cu exactitate dacă o astfel de investiție merită făcută. Vă prezentăm în cele ce urmează 6 avantaje ale cuptorului electric.

Îl setezi la temperatura dorită

cuptor electric hendi

Cele mai multe rețete precizează în mod expres temperatura la care se coace preparatul. Un avantaj al cuptorului electric este faptul că permite reglarea precisă a temperaturii pe care o dorim. Spre exemplu, dacă în rețetă se spune că o prăjitură trebuie coaptă la temperatura de 180°C, la cuptorul electric aceasta trebuie doar setată, fără să ne mai facem probleme că ar putea varia în cursul procesului de gătire.

Unul dintre marile avantaje ale unui cuptor electric: se curăță automat!

Știm cât de chinuitoare și neplăcută poate fi curățarea unui cuptor cu gaz. Ne putem pierde zeci de minute stând într-o poziție incomodă și încercând să curățăm resturile arse și grăsimea din cuptor. Un avantaj deloc de neglijat al cuptorului electric este faptul că e dotat cu funcție de curățare automată. În acest sens, cuptoarele electrice beneficiază de funcția de curățare:

  • Pirolitică, arderea resturilor alimentare la temperaturi înalte și transformarea în cenușă ușor de curățat
  • Catalitică, panouri consumabile care absorb grăsimile
  • Aqua clean, pulverizarea de vapori de apă pentru curățare rapidă

Are mai multe modalități de distribuire a temperaturii

cuptor electric hendi

Cuptoarele electrice sunt dotate cu funcții diferite de distribuire a temperaturii, care sunt folosite de utilizator în funcție de preferințele sale. Există cuptoare electrice cu ardere de tip grill, dotate cu ventilatoare pentru o coacere uniformă a preparatului, există programe speciale de copt pizza sau modele care au funcția de menținere caldă a mâncării. Convecția ventilată, adică circulația forțată a aerului fierbinte, asigură o distribuție uniformă a temperaturii în întreaga cameră de gătit. Aerul este aspirat din cameră de către ventilator și apoi circulat prin încălzitoare. Atunci când se încălzește, aerul se întoarce de pe ambele părți pe alimentul din recipientele de coacere. Unele cuptoare sunt dotate cu reglare electrică a supapei de aerisire pentru asigurarea unei circulații optime a aerului în camera de gătit.

Are multe funcții care te ajută să gătești rapid și delicios!

Cuptoarele electrice sunt dotate cu mult mai multe funcții față de cele tradiționale, pe gaz. Astfel, un cuptor electric poate suplini mai multe aparate electrocasnice.

Funcția de gătire la abur

Cuptoarele electrice cu această funcție trebuie racordate la o sursă de apă. Acestea permit gătirea sănătoasă a alimentelor prin pulverizarea apei pe încălzitoare și generarea directă de abur. Peștele și preparatele din carne sau legumele sunt mai sănătoase și gustoase gătite astfel.

Funcția grill

Frigăruile, cârnații, micii, grătarul din carne de porc, pui sau curcan, legumele și chiar pâinea pot fi preparate cu ajutorul funcției grill. Pentru utilizarea acesteia este folosit doar elementul superior de încălzire. Se recomandă introducerea unei tavi de colectare a grăsimilor scurse, așezată pe cel mai de jos nivel al cuptorului. Unele cuptoare sunt dotate cu o scurgere la baza camerei cuptorului.

Funcția timer și ventilator

Unul dintre avantajele cuptorului electric este și coacerea uniformă a preparatelor, iar din acest punct de vedere ventilatorul are un rol important. Acesta ajută la distribuirea aerului cald în interior astfel încât alimentele să se găteasca uniform. În cuptor pot fi așezate mai multe tăvi cu preparate, iar singura grijă a utilizatorului este aceea de a lăsa spațiu suficient ca să fie permisă circulația aerului cald. Timerul permite oprirea automată a alimentării cu energie, astfel încât cuptorul poate fi programat să se oprească atunci când estimăm că preparatul va fi gata.

Cuptorul electric are un design modern față de cuptorul de la aragaz

cuptor electric cu convectie hendi

Foarte multe persoane aleg cuptorul electric nu doar pentru funcțiile sale variate, ci și datorită designului modern. Într-o bucătărie dotată cu echipamente de ultimă oră, un cuptor electric se potrivește mai bine decât unul tradițional. Și, trebuie să recunoaștem, criteriul estetic este important pentru foarte multe persoane.

Poate fi incorporabil

Un alt avantaj al cuptorului electric este și faptul că se poate încorpora în mobila de bucătărie, ceea ce conferă un aspect plăcut și modern acestui spațiu. Poate fi așezat mai sus față de un cuptor tradițional, astfel încât utilizarea sa să nu presupună efortul de a ne apleca. Pe lângă avantajele cuptorului electric, acesta poate fi și un accesoriu elegant în orice bucătărie.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Adaugă un review