6 tipuri de razătoare care nu trebuie să-ți lipsească

31/07/2019
de catre test netsiter
6 tipuri de razătoare care nu trebuie să-ți lipsească

Dacă vrem să radem parmezan peste o porție de paste sau pizza, să decorăm frumos un tort cu felii de fructe sau să feliem diferite legume, avem nevoie de o răzătoare. Pe piață, există multe tipuri de răzătoare, destinate unor scopuri precise sau multifuncționale.

Bineînțeles că în fiecare gospodărie există o răzătoare multifuncțională obișnuită, cu patru fețe. Dar, dacă vrem să ne ușurăm munca sau suntem interesați de rezultate mai performante, trebuie să descoperim și alte tipuri de răzătoare, care, după părerea noastră, nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie.


Cele mai populare tipuri de răzătoare


Când dorim să achiziționăm o răzătoare, manuală sau electrică, suntem interesați de mai multe aspecte: costuri, calitatea materialului din care este fabricată, ca să ne asigurăm că este durabilă, calitatea cuțitelor, confortul și siguranța oferite atunci când o mânuim. Să descoperim care sunt cele mai populare tipuri de răzătoare și avantajele fiecăreia dintre ele.Când dorim să achiziționăm o răzătoare, manuală sau electrică, suntem interesați de mai multe aspecte: costuri, calitatea materialului din care este fabricată, ca să ne asigurăm că este durabilă, calitatea cuțitelor, confortul și siguranța oferite atunci când o mânuim. Să descoperim care sunt cele mai populare tipuri de răzătoare și avantajele fiecăreia dintre ele.

Răzătoarea pentru legume este una dintre cele mai folosite în bucătărie. Dacă vrem să obținem cartofi pai de aceeași dimensiune, felii de castravete tăiate mai subțire sau mai gros, cu model pe margini, inele de ceapă perfecte sau să o tăiem julienne cât mai fin, putem folosi o răzătoare tip mandolină. Acestea pot fi confecționate din oțel inoxidabil sau materiale rezistente ca plastic ABS sau polipropilenă. Unele dintre aceste modele au avantajul posibilității reglării grosimii felierii. Un alt aspect de interes pentru cumpărători este ca răzătoarea să poată fi așezată pe un stativ, cu picioare din cauciuc, pentru a preveni alunecarea. Astfel efortul va fi mult diminuat și sunt prevenite accidentările.Acestea pot fi confecționate din oțel inoxidabil sau materiale rezistente ca plastic ABS sau polipropilenă. Unele dintre aceste modele au avantajul posibilității reglării grosimii felierii. Un alt aspect de interes pentru cumpărători este ca răzătoarea să poată fi așezată pe un stativ, cu picioare din cauciuc, pentru a preveni alunecarea. Astfel efortul va fi mult diminuat și sunt prevenite accidentările.


Răzătoarele multifuncționale de legume și fructe au avantajul de a oferi funcții suplimentare față de o răzătoare obișnuită. Acestea au mai multe lame de inox pentru diferite tipuri de feliere, iar grosimea tăierii este reglabilă. Dacă vrem să achiziționăm un astfel de tip de răzătoare e indicat să fim atenți la cuțite, care trebuie să fie confecționate din oțel inoxidabil de înaltă calitate, astfel încât performanța lor să fie menținută cât mai mult timp. O răzătoare multifuncțională ne va ajuta când dorim să tăiem legumele pentru ciorbă, să facem cartofi pai sau chips-uri, la prepararea salatelor sau a deserturilor.


Răzătoarele electrice profesionale sunt mult folosite atât în industria de catering și Horeca, dar și pentru uzul casnic. În funcție de scopul folosirii, putem alege răzători electrice profesionale cu o putere a motorului mică, medie sau mare. Dacă avem de gând să folosim răzătoarea doar pentru legume sau fructe moi se poate alege un model cu un motor de 150W. Răzătoarele folosite pentru legume mai dure (păstârnac, țelină, morcov, varză) pot avea o putere a motorului de 200W. Cei care vor să folosească răzătoarea electrică foarte frecvent și pentru legume și fructe foarte dure trebuie să se orienteze spre un model cu o putere de peste 300W, altfel există pericolul ca motorul să se ardă.

Unele dintre tipurile de răzătoare profesionale sunt concepute special pentru brânzeturi dure (parmezan sau altele din această categorie). sunt concepute special pentru brânzeturi dure (parmezan sau altele din această categorie).

Răzătoarele manuale din inox sunt o opțiune la îndemână pentru toată lumea. Ocupă puțin spațiu în bucătărie și le putem folosi pentru răzuirea brânzeturilor, pentru citrice, nucșoară sau pot îndeplini funcții universale. Când le achiziționăm, trebuie să ne asigurăm că sunt confecționate din oțel de cea mai bună calitate, că sunt foarte bine ascuțite și cu lame de înaltă precizie.