0738 726 775 | comenzi@hendi.ro

Plan de afaceri pentru o ceainărie

13/12/2019
de catre
Plan de afaceri pentru o ceainărie

Deschiderea unei ceainării este un business tentant pentru antreprenori, pentru că, deși suntem spre coada clasamentului european la consumul de ceai, trendul este ascendent, mai ales în ce privește ceaiul verde și cel alb. Pentru un pasionat de ceaiuri, acesta este un business de vis, mai ales dacă ținem cont de atmosfera caldă și relaxată, specifică unei ceainării. Dar pentru ca aceasta să scoată și profit, să descoperim etapele unui plan de afaceri pentru o ceainărie.

Cum se face frișca? Iată cele mai simple metode!

13/12/2019
de catre
Cum se face frișca? Iată cele mai simple metode!

În ajun de sărbători, trecem în revistă prăjiturile festive și torturile pe care avem de gând să le punem pe masă de Crăciun și Anul Nou. Pavlova este o prăjitură spectaculoasă, un tort Diplomat, la fel. Dar unde să mai găsești frișcă bună, „ca pe vremuri”? Poți să o faci chiar tu, fără efort, cu mixerul, iar rezultatul te va mulțumi și pe tine și, cu siguranță și pe invitații la masă. Frișca de casă este naturală și o poți aromatiza și îndulci după gust. Cum se face frișca? Iată cele mai simple metode!

Avantajele tehnicii de gătit Sous-Vide într-o bucătărie profesională

11/12/2019
de catre
Avantajele tehnicii de gătit Sous-Vide într-o bucătărie profesională

Se spune despre tehnica de gătit Sous-Vide că a realizat o adevărată revoluție în gastronomie, în momentul apariției sale. Devenită astăzi tot mai populară, tehnica de gătit Sous-Vide este preferată pentru multiplele sale avantaje față de stilul tradițional de a prepara alimentele. Iar în contextul în care trendul pentru o alimentație sănătoasă devine tot mai puternic, Sous-Vide este folosit adesea într-o bucătărie profesională. Această tehnică are avantaje nu doar în menținerea sănătății consumatorilor, ci și pentru chefii care o folosesc. Să le descoperim!

Maioneză la blender. Este gata în doar 2 minute!

10/12/2019
de catre
Maioneză la blender. Este gata în doar 2 minute!

Rețetele de sărbători presupun și folosirea unei cantități mari de maioneză. Delicioasa salată de boeuf, salatele de pește afumat, ouăle umplute cu diverse amestecuri au în compoziție maioneză. Iar cel mai ușor este să o preparăm la blender, vertical (stick) sau fix, cu bol. Este gata în doar 2 minute, are o textură mult mai cremoasă și este atât de bine legată încât e perfectă pentru decorarea aperitivelor!

Termometre profesionale indispensabile în bucătăria unui restaurant

10/12/2019
de catre
Termometre profesionale indispensabile în bucătăria unui restaurant

Termometrele profesionale sunt accesorii indispensabile pentru bucătăria unui restaurant, pentru că există multe rețete în care un grad în plus sau în minus fac diferența între un preparat excepțional și unul nereușit. În afară de creativitate, în bucătărie este nevoie adesea și de precizie. Avem nevoie să aflăm temperatura din cuptor sau a unui preparat, așa încât un termometru este foarte util la gătit. Dacă ciocolata nu este temperată respectând cu strictețe rețeta, nu se va putea lucra cu ea. Iar diferența între o friptură „rare” și una „well done” o cunoaște toată lumea. Să descoperim cum ne pot ajuta termometrele profesionale în bucătărie.

Foarfeca, printre cele mai utile accesorii de bucătărie. La ce o poți folosi?

09/12/2019
de catre
Foarfeca, printre cele mai utile accesorii de bucătărie. La ce o poți folosi?

Când vrem să ne utilăm bucătăria cu accesorii care să ne ușureze munca, nu trebuie să uităm de unul care transformă multe sarcini în joacă de copil: foarfeca de bucătărie. Poate unii bucătari amatori nu au folosit-o în mod frecvent până acum. În acest caz, e bine să descoperim variatele moduri în care poate fi folosită foarfeca în bucătărie: de la tăiat verdețuri, salată sau fructe confiate până la dezosarea puiului și modelarea prăjiturilor americane.

Plita cu inducție – Ghid complet: avantaje, accesorii și tehnici

03/12/2019
de catre
Plita cu inducție – Ghid complet: avantaje, accesorii și tehnici

În ultimii ani, plitele cu inducție au devenit în România un echipament de bucătărie din ce în ce mai apreciat de utilizatori, datorită avantajelor lor incontestabile și designului modern. Plita cu inducție funcționează în virtutea unui principiu inovator, are un raport calitate-consum excelent, iar pierderile de căldură sunt aproape inexistente. Pentru bucătăriile profesionale sau cele casnice, plita cu inducție a devenit un aparat care își demonstrează utilitatea la fiecare folosire. Pentru a alege cele mai bune modele, vă prezentăm un ghid complet al avantajelor, accesoriilor și tehnicilor care stau la baza funcționării plitei cu inducție.

Antreprenori HoReCa. Ce să faci ca să ai o afacere de succes?

29/11/2019
de catre
Antreprenori HoReCa. Ce să faci ca să ai o afacere de succes?

Domeniul HoReCa este foarte atractiv, iar o mare parte a investițiilor antreprenorilor aflați la început de drum merge în această direcție. Legislația este avantajoasă în zona HoReCa, iar business-ul pare unul simplu. Însă, la o privire mai atentă, se poate observa că multe restaurante au funcționat bine un an sau doi, iar apoi cota profitabilității a scăzut alarmant. Cum să faci să te menții pe piață și să ai o afacere de succes? Descoperă în rândurile de mai jos!

Bucătăria românească. Istoria gastronomiei românești

28/11/2019
de catre
Bucătăria românească. Istoria gastronomiei românești

Mult timp considerată în umbra marilor tradiții gastronomice ale lumii, bucătăria românească începe în ultima vreme să fie din ce în ce mai apreciată. Chefi celebri de la noi aduc în prim-plan bucate tradiționale, pe care le reinterpretează, le conferă o notă de modernitate și, cu un plating spectaculos, ne invită să descoperim savori străvechi înveșmântate în straie noi. Este o inițiativă lăudabilă, pentru că era păcat ca o asemenea varietate culinară să fie uitată.

Plan pentru bucătăria de restaurant

28/11/2019
de catre
Plan pentru bucătăria de restaurant

Deși clienții nu observă lucrul acesta, bucătăria este spațiul central al unui restaurant. Este locul unde ideea de afacere prinde viață, unde ingredientele sunt transformate în mâncăruri savuroase, cu plating spectaculos. Regia experienței pe care clientul o va trăi în restaurant se realizează în mare parte în bucătărie. Astfel, planul pentru bucătăria unui restaurant trebuie realizat cu cea mai mare atenție. Iată etapele care trebuie parcurse pentru proiectarea bucătăriei de restaurant.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Adaugă un review