Cele mai bune metode de alungat țânțarii fără insecticid

30/07/2021
de catre Daniela Petrescu
Cele mai bune metode de alungat țânțarii fără insecticid

Distracțiile în aer liber din perioada verii, atât de așteptate de toată lumea au un singur inamic: țânțarii. Fie că e vorba despre o seară la terasă, în grădina casei sau la grătar, apariția acestor insecte poate transforma totul în chin.

Cum să organizezi un party în grădina casei tale

27/07/2021
de catre Daniela Petrescu
Cum să organizezi un party în grădina casei tale

Zilele de vară sunt perfecte pentru organizarea unui party în grădina casei tale, mai ales dacă ai un spațiu destul de generos la dispoziție. Petrecerile în aer liber sunt un excelent prilej de socializare și sunt relaxante atât pentru invitați, cât și pentru gazde.

Câte calorii au fructele uscate și cum să le includem în alimentația zilnică

26/07/2021
de catre Daniela Petrescu
Câte calorii au fructele uscate și cum să le includem în alimentația zilnică

Bogate în antioxidanți, fibre și carbohidrați complecși, fructele uscate sunt incluse în categoria superalimentelor datorită beneficiilor asupra sănătății: cresc imunitatea, mențin sănătatea sistemului digestiv, previn anemia și hipertensiunea, susțin funcțiile cognitive și ne umplu de energie.

Diferența dintre bistro și restaurant. Ce implică fiecare dintre cele două tipuri de afaceri HoReCa

21/07/2021
de catre Daniela Petrescu
Diferența dintre bistro și restaurant. Ce implică fiecare dintre cele două tipuri de afaceri HoReCa

Bistro sau restaurant? Care este cea mai bună alegere în funcție de buget, stare de spirit și ofertele din meniu? Multe persoane se întreabă care este diferența dintre un bistro și un restaurant, pentru că, până la urmă, ambele sunt locații unde se servesc mâncăruri și băuturi, spații perfecte de socializare și întâlniri de afaceri, de relaxare sau pur și simplu de potolit foamea. De la echipamentele folosite, meniu și modul de servire, oferta unui bistro diferă clar de cea a unui restaurant, însă fiecare dintre aceste business-uri are avantajele sale.

Listă de echipamente, ustensile și accesorii necesare pentru o patiserie

16/07/2021
de catre Daniela Petrescu
Listă de echipamente, ustensile și accesorii necesare pentru o patiserie

Pentru un antreprenor aflat la început de drum, un start-up cu produse de patiserie este o oportunitate de afaceri care merită luată în considerație.

La ce să fii atent ca să alegi cuțite de bucătărie de calitate

12/07/2021
de catre Daniela Petrescu
La ce să fii atent ca să alegi cuțite de bucătărie de calitate

Dacă vrei să-ți dotezi bucătăria cu echipamente și ustensile de calitate, care să te ajute să gătești rapid, cu efort minim, specialități culinare care să impresioneze pe toată lumea, achiziționează întâi dotările de bază – un set de cuțite de bucătărie de calitate.

Cele mai dorite 8 rețete de cafea rece pe care le poți adăuga în meniul cafenelei tale

06/07/2021
de catre Daniela Petrescu
Cele mai dorite 8 rețete de cafea rece pe care le poți adăuga în meniul cafenelei tale

Cafeaua rece este una dintre cele mai bune băuturi în zilele toride de vară. Este răcoritoare, dar și tonică, exact ce ai nevoie când căldura excesivă te seacă de energie. Pe lângă rețetele de cafea obișnuită, adaugă în meniul cafenelei tale și variante de cafea rece și vei fi surprins câți clienți vor opta pentru aceste tipuri de băuturi.

Care sunt timpii de gătire pentru tehnica Sous-Vide

01/07/2021
de catre Daniela Petrescu
Care sunt timpii de gătire pentru tehnica Sous-Vide

Rezervată odinioară doar specialiștilor în arta culinară, Sous-Vide este o tehnică de gătit care presupune utilizarea unui control de mare precizie a temperaturii și prepararea lentă, în apă, a alimentelor pentru a obține rezultate imposibil de atins prin alte metode.

Cât rezistă carnea crudă în frigider. Cum poți păstra carnea pentru mai mult timp

28/06/2021
de catre Daniela Petrescu
Cât rezistă carnea crudă în frigider. Cum poți păstra carnea pentru mai mult timp

La nivel mondial, 1 din 10 persoane suferă de toxiinfecții alimentare, numărul celor afectați ridicându-se anual la 600 de milioane de persoane, potrivit datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății. Cei mai vulnerabili sunt copiii sub 5 ani, iar complicațiile cauzate de neglijarea regulilor de bază ale igienei alimentare pot provoca într-un număr important de cauzuri chiar și decesul.

Tipuri de blat pentru pizza. Descoperă cum poți să pregătești aluatul perfect pentru pizza

24/06/2021
de catre Daniela Petrescu
Tipuri de blat pentru pizza. Descoperă cum poți să pregătești aluatul perfect pentru pizza

reparat clasic atribuit bucătăriei din Peninsulă, pizza a cucerit nu doar America, ci aproape tot mapamondul. Rețeta de bază a acestui deliciu culinar tradițional italian, este, de fapt, foarte simplă, folosind doar câteva ingrediente pentru prepararea unui blat și a sosului de roșii. Se adaugă un topping din brânză, eventual câteva frunze de busuioc și pizza e gata.