7 mâncăruri de iarnă delicioase și ușor de preparat

22/01/2021
de catre
7 mâncăruri de iarnă delicioase și ușor de preparat

Răspunsul la întrebarea „ce să mai gătim” pare uneori greu de găsit, mai ales dacă avem de gând să concepem un meniu complet, cu supe sau ciorbe, fel principal, aperitive și desert. Bineînțeles, toată lumea și-ar dori mâncăruri delicioase de iarnă, adică reconfortante, consistente și care să încălzească trupul și sufletul.

Vesela de restaurant - trendurile anului 2021 pentru veselă și tacâmuri

19/01/2021
de catre
 Vesela de restaurant - trendurile anului 2021 pentru veselă și tacâmuri

Spre deosebire de bucătăria de acasă, unde criteriile de selecție pot fi mai mult sau mai puțin subiective, alegerea veselei și a tacâmurilor pentru un restaurant este o sarcină cu o miză ridicată. Servirea și prezentarea preparatelor culinare constituie un aspect esențial în relația cu clienții.

Trenduri în industria restaurantelor în anul 2021

15/01/2021
de catre
Trenduri în industria restaurantelor în anul 2021

2021 este un an care se anunță cu totul special în industria restaurantelor. Pandemia de coronavirus a închis pentru o perioadă porțile restaurantelor sau le-a limitat activitatea, iar clienții s-au orientat spre serviciile de delivery sau pur și simplu au gătit acasă. Criza sanitară a obligat restaurantele să se adapteze situației, iar unele dintre obiceiurile de consum s-au modificat.

Cum să gătești corect carnea la grillul electric

12/01/2021
de catre
Cum să gătești corect carnea la grillul electric

Friptura la grătar este unul dintre felurile de mâncare cele mai populare. E gustoasă, mai dietetică și sănătoasă și se gătește repede. Cu toate acestea, multe persoane nu o prepară atât de des pe cât și-ar dori, din cauza disconfortului fumului. O soluție pentru această problemă este grillul electric.

Cum se folosește sfoara alimentară

12/01/2021
de catre
Cum se folosește sfoara alimentară

Deși foarte utilă, sfoara alimentară nu se regăsește în fiecare bucătărie, pentru că, de obicei, sesizăm lipsa ei atunci când avem cea mai mare nevoie. Multe persoane se întreabă cum se folosește sfoara de bucătărie și la ce i-ar putea ajuta. Ca să legăm copanele curcanului atunci când vrem să-l gătim la cuptor întreg, un mușchi de porc umplut, rulade din carne și, în general, atunci când preparăm feluri de mâncare din carne, sfoara de bucătărie este foarte utilă.

Cu ce se ascut cuțitele de bucătărie. Sfatul specialistului

05/01/2021
de catre
Cu ce se ascut cuțitele de bucătărie. Sfatul specialistului

Cuțitele se numără printre ustensilele de bază dintr-o bucătărie. Astfel, indiferent dacă suntem bucătari amatori sau chefi, rezultatele pe care le obținem în bucătărie depind și de folosirea unor cuțite de calitate, bine ascuțite. Iar dacă ne întrebăm cu ce se ascut cel mai bine cuțitele, să descoperim sfatul specialistului Hendi în cele ce urmează.

Cartofi prăjiți la friteuză. Trucuri utile ca să iasă crocanți și delicioși

02/01/2021
de catre
Cartofi prăjiți la friteuză. Trucuri utile ca să iasă crocanți și delicioși

Când musafirii își anunță vizita când ne așteptăm mai puțin, o porție de cartofi prăjiți la friteuză cu maioneză și usturoi lângă niște pui crocant ne pot scoate din încurcătură. Se fac rapid, plac tuturor și astfel avem timp mai mult de petrecut cu prietenii și nu în bucătărie. Pentru aceasta putem alege o friteuză simplă sau dublă, care permite pregătirea unei cantități mai mari de cartofi sau a unor preparate diferite, în același timp.

Rețete cu carne tocată. Învață cum să faci cea mai bună lasagna, cannelloni sau musaca

30/12/2020
de catre
Rețete cu carne tocată. Învață cum să faci cea mai bună lasagna, cannelloni sau musaca

De la chifteluțe și plăcintă cu carne, la paste, musaca sau tocănițe, carnea tocată poate fi folosită într-o mare varietate de rețete. Unele dintre ele sunt nelipsite de la mesele festive, ca spre exemplu cea de Revelion, altele sunt preparate foarte populare, din care nimeni nu ar refuza o a doua porție.

Meniu vegetarian de Crăciun - 7 rețete fără carne pentru sărbatori

23/12/2020
de catre
Meniu vegetarian de Crăciun - 7 rețete fără carne pentru sărbatori

Crăciunul nu trebuie neapărat să aibă parfum de cârnați și caltaboș, de friptură de porc sau chifteluțe. Din ce în ce mai multe persoane se raliază noului trend culinar care favorizează preparatele culinare din legume, așa încât adoptă un meniu vegetarian de Crăciun. Acest lucru nu înseamnă că masa va fi mai puțin bogată. În afară de popularul șorici, aproape toate celelalte preparate tradiționale se pot găti și fără carne.

5 rețete de cozonaci gustoși pentru Crăciun

16/12/2020
de catre
5 rețete de cozonaci gustoși pentru Crăciun

Pufos, aromat și rumen, cozonacul e vedeta mesei de Crăciun. Asocierea acestui tip de desert cu sărbătorile de iarnă este atât de puternică încât aproape nu putem concepe să nu avem pe masă cozonac de Crăciun. Se pot și cumpăra, e adevărat, însă cei preparați în casă au o savoare aparte. În plus, o casă cu parfum de brad și miros de cozonaci e tot ce poate fi mai reconfortant în ajun de Crăciun.