0738 726 775 | comenzi@hendi.ro

Unități de măsură în bucătărie - Ghidul complet: convenții, conversii, unelte

24/01/2020
de catre
Unități de măsură în bucătărie - Ghidul complet: convenții, conversii, unelte

Prima dificultate atunci când se încearcă prepararea unei rețete culinare de inspirație americană sau britanică este aproximarea cantităților ingredientelor folosite. Putem întâlni unități de măsură ca „oz”, „fl oz”, „tablespoon” sau teaspoon”. Ca să urmăm cu exactitate indicațiile rețetei, trebuie să cunoaștem unitățile de măsură în bucătărie.

Tipuri de cuptoare necesare într-o bucătărie profesională

23/01/2020
de catre
Tipuri de cuptoare necesare într-o bucătărie profesională

Într-o bucătărie profesională, cuptorul este un echipament indispensabil. Fie că este vorba despre cuptoare de gastronomie, de pizza sau patiserie, un cuptor performant va ajuta bucătarul să obțină preparate gătite uniform și atât cât trebuie, iar timpul de lucru va fi eficientizat.

Cum se taie corect varza, în doar câteva minute!

22/01/2020
de catre
Cum se taie corect varza, în doar câteva minute!

În sezonul rece, când sunt mai puține legume pe piață, o salată de varză face minuni pentru sănătate. Bogată în vitamine, minerale și fibre naturale, varza este un aliment sărac în calorii, recomandat de nutriționiști pentru cei care vor să-și păstreze silueta. Crudă sau gătită, varza este un ingredient folosit în multe rețete culinare. Iar de preparat este foarte simplu. Iată cum se taie corect varza, în doar câteva minute!

Ce poate face un robot de bucătărie?

17/01/2020
de catre
Ce poate face un robot de bucătărie?

O bucătărie modernă este aproape de neconceput fără existența unui robot, acel aparat multifuncțional care îndeplinește funcțiile mai multor dispozitive electrocasnice. Dotat, în general, cu multe accesorii utile, robotul de bucătărie este un ajutor indispensabil, pentru că scurtează timpul de preparare a mâncării, iar rezultatul este nu doar unul rapid, ci și calitativ superior.

Frăgezirea cărnii de porc

13/01/2020
de catre
Frăgezirea cărnii de porc

O bucată de friptură rigidă, imposibil de tăiat sau mestecat reprezintă un eșec al bucătarului. În loc să fie o plăcere, masa se va transforma într-o frustrare și un chin. Toate aceste întâmplări neplăcute pot fi evitate dacă știm cum se frăgezește corect carnea. Pe lângă diferite tehnici de marinare și baițuri pentru carne, există astăzi diferite aparate și dispozitive de frăgezire, care pot transforma orice friptură într-una suculentă și fragedă. Să le descoperim!

Cu ce se curăță tigaia de ceramică?

10/01/2020
de catre
Cu ce se curăță tigaia de ceramică?

Tigăile de ceramică au devenit din ce în ce mai populare în ultimul timp, cu atât mai mult cu cât trendul alimentației sănătoase a devenit mai puternic. Contează nu doar ce ingrediente folosim la prepararea mâncărurilor, ci și în ce le gătim. Ceramica este un material la fel de sănătos precum lutul sau piatra, iar savoarea mâncărurilor gătite în astfel de vase se păstrează bine.

Tipuri de malaxoare în bucătăriile profesionale

09/01/2020
de catre
Tipuri de malaxoare în bucătăriile profesionale

Într-o pizzerie, brutărie, laborator de cofetărie, patiserie sau restaurant, malaxorul profesional este unul dintre echipamentele indispensabile. Cantitățile mari de aluat sau carne nu pot fi amestecate sau mărunțite fără ajutorul unui aparat special conceput în acest sens. Să descoperim care sunt tipurile de malaxoare folosite în bucătăriile profesionale și la ce tipuri de activități pot fi folosite.

10 sfaturi pentru o cafenea de succes!

08/01/2020
de catre
10 sfaturi pentru o cafenea de succes!

Cele mai multe persoane nu concep să își înceapă ziua altfel decât sorbind dintr-o ceașcă mai mare sau mai mică cu cafea, care automat îți aduce, cu aroma ei și zâmbetul pe buze și energia necesară pentru o nouă zi. Deschiderea unei cafenele este o idee de afaceri atractivă pentru mulți antreprenori, pentru că nu este un business care necesită o investiție inițială consistentă. Iar pentru a avea o cafenea de succes vă invităm să reflectați la următoarele 10 sfaturi.

7 lucruri surprinzătoare despre faimosul hotel Château Marmont din Los Angeles

08/01/2020
de catre
 7 lucruri surprinzătoare despre faimosul hotel Château Marmont din Los Angeles

Puține hoteluri din lume se bucură de o istorie atât de bogată în evenimente „picante” și de o atmosferă atât de glamouroasă ca hotelul Château Marmont din Los Angeles. Este locul frecventat de decenii bune de celebrități din toată lumea și o prezență nelipsită din cultura pop. A inspirat filme, muzică și literatură și a rămas și astăzi un exemplu de top în ce privește ambianța, mâncărurile excepționale și vinurile de calitate.

Cum alegi cel mai bun robot de bucătărie?

06/01/2020
de catre
Cum alegi cel mai bun robot de bucătărie?

Inventat și apărut pe piață la mijlocul secolului trecut, robotul de bucătărie a devenit un echipament indispensabil unei bucătării moderne. Robotul de bucătărie este un aparat multifuncțional, care înglobează funcțiile mai multor electrocasnice: toacă, mărunțește, stoarce fructele, frământă aluatul și multe altele, fără niciun efort. Cum alegi cel mai bun robot de bucătărie? Iată criteriile pe care trebuie să le ai în vedere când vrei să alegi un robot de bucătărie „bun la toate”.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Adaugă un review